Sunday, October 08, 2006

balik kampung...

Assalamualaikum wbt..

hehehe... nih first time aku nak mem'blog' kat sini.. nervous pulak.. :p

pekabo semua?...walaupun x semua geng sidang B dpt dihimpunkan.. hrp2 semua sihat walafiat.

anyway.. saja nak ingatkan korg semua sempena bulan Ramadhan yg sedang dilalui dan Syawal yang bakal dilalui, ingat2lah kat keluarga angkat masing2 waktu penempatan kampung dulu.
sapa yg mmg rajin keep in touch dgn diaorg.. Alhamdulillah.. keep it up.
kepada yg dah menghilang tanpa kaba berita tu... this is the perfect time to contact them again.

hopefully xdelah geng2 sidang B yg jd mangsa cemuhan/kejian masyarakat kampung sbg lupa daratan.. lupa kampung halaman..
kalau x dpt hantar kat raya.. hantar sms pun jadik..
kalau ader yg nak tambah nilai.. hantar duit ka.. hantar kuih raya ka.. and etc..
kalau nak bombastic lagik.. gi beraya terus kat sana!.. tlg kacau dodol seperti dulu-dulu.. ;)

itu sahaja pesanan khidmat masyarakat buat kali ini.

sehingga ketemu lagi di lain hari... =)

sekian, terima kasih.

ps- dina.. mak angkat ko rindu kat ko!

12 comments:

A f f e n d i O s m a n said...

akhirnya, anak tok bibah bersuara! YEEEHAAA...

xtopak said...

wei tariq!... awat hang bgtau si ally aku anak 'tok bibah'!!?

geng2 aku kat UM xtau 'asal-usul' aku.. tetiba ko pecahkan rahsia.. uhuk...uhukk..uhuk... :(

btw, ko xnak ke jumpa face to face dgn ally tu? dia slalu tny ko.. hehehehe... apakah tandanya itewwwwwww? ;)

daus said...

Wah wah Ally...Ally Iskandar ke Elly Mazlin ke Elly perigi carik timba itewww???Sudah pandai berchenta katanya

diNO said...

wow.. mak angkat aku bgtau mak angkat "antenna tinggi" ko dia rindu kat aku?? hihihihi... tp aku slalu tepon anak dia laa... tepon dia aku xtau nk cakap ape.. hmm, xpelah nnt aku post kad raya...

kem salam mak angkat "antenna tinggi" itewww! =p

p/s: ko ingat tak peristiwa "kehilangan" di kampung kiter sue??

The Undertaker said...

Elephant ke, Alicia Keys ke,ke Ali Setan????

A f f e n d i O s m a n said...

sue...aku tak cakap pun ko anak tok bibah. melainkan kalo dia ada baca blog ini! huhuhuhuh

pasal dok bertanya aku ittewww, ai no komen....takmo la loyer, pasal kat umah aku dah penuh loyer

xtopak said...

dina, of course i remember 'kehilangan' di kampung itu.. nightmare! i hope u r not still traumatised by it.

...mmm.. biasalah mak angkat 'antenna tinggi' aku.. tu yg dedicate friendsterblog aku khas utk dia.. =))


tariq.. hehehehe.. kalau dia bacer blog nih, sure aku kena marah psl meng'glamer'kan dia di sini. ampun kak!!!

tapikan.. she's a very nice girl. rugi ko.. pikir-pikirkanlah.. ;)

A f f e n d i O s m a n said...

Sue...

Ko mempromo kehhh? Baik aku pinang anak tok bibah je...sah2 aku jadi menantu dato'...

Heheh..no offense

daus said...

Hik hik nak minang anak Tok Bibah katanya.Haruslah nama anak nanti SUTARIQ.Mcm dekat2 je dgn SUTAKAR .Larikkk selamatkan diri!!!!

united ARAB emirates said...

wakakakaka
Daus...kalau la harus nama anaknye yg berpotensi itu SUTARIQ...yg AFFENDI..yg OSMAN itu mane mau taruk kok?

waa..senior ade ati nak jadi menantu dato' ye? =p

sue...ko sanggup ke nak bela senior aku ni...?? ekekeke
jangan main2 sue, senior aku ni HEEBBAAAATT...maklumlah sekolah convent kajang..opss..high school...erkkk ke MRSM Kajang senior??!!

xtopak said...

why!??! why!?! naper aku lak yg tetiba kena tiaw nih!?!? TAK RELAAAAAAAAAAA!!!!

...dah..dah... aku nak jadik pemantau yg setia jer skrg nih. :-s

A f f e n d i O s m a n said...

Eheh...

Akan tok bibah merah muka! ehehhee...

Wah junier ku membela nasib sinier...sungguh asabiyah plajar2 convent kajang ni.